Vitamina B17

Pentru terapia metabolică a cancerului eu folosesc, alături de enzime proteolitice, vitamine, minerale, imunostimulante și vitamina B17.

VITAMINA B17, cunoscută și sub numele de  Amigdalina sau Laetril,  este un agent chimioterapic natural care se găsește în peste 1200 de plante, în mod special în semințele unor fructe : caisă, piersică, prună și măr. Din punct de vedere chimic este un diglicozid care conține un radical cianid extrem de bio-accesibil. Asta înseamnă că el penetrează membrana celulară atingând concentrații mari intracelular.

Numeroase cercetări au dovedit că administrarea vitaminei B17,amigdalina, este sigură și lipsită de toxicitate deși ea a fost controversată inițial. Celulele normale din corp conțin o enzimă, numită rodonază, care neutralizează amigdalina. Această enzimă nu permite amigdalinei să elibereze radicalul cianid în celulele normale. În acest fel, în celulele sănătoase, amigdalina eliberează numai glucoză, oferind celulei energie. Celulele canceroase nu conțin această enzimă. In celulel canceroase amigdalina este activată și eliberează radicalul cianid determinând distrugerea celulei canceroase. Iată de ce când se administrează vitamina B17 (amigdalina) celulele canceroase sunt distruse și celulele sănătoase nu sut afectate.

Studiile au arătat de asemeni că vitamina B17 care atacă celulele canceroase se transformă într-un silicat care seamănă cu aspirina și care contribuie mult la controlul durerii.

Administrarea vitaminei B17 combate durerea, crește apetitul, creste energia, rezistența și starea de bine.

Cel mai eficient tratament cu vitamina B17 este cel intravenos dar ea se poate administra si sub formă de tablete sau cremă.

Cantitatea și protocolul de administrare se stabilește în funcție de tipul de cancer, de stadiul acestuia si de starea pacientului.