Lumina bioptron

Lumina BIOPTRON este o lumină polarizată: undele ei se propagă (oscilează) în planuri paralele, ea atinge un grad de polarizare de 95%.

Lumina BIOPTRON este o lumină policromatică. Aceasta înseamnă că nu conţine o singură lungime de undă (ca lumina laser), ci un spectru larg care include lumina vizibilă şi o parte a luminii infraroşii. Lungimea de undă a Luminii BIOPTRON este cuprinsă între 480nm şi 3400nm.
Spectrul electromagnetic BIOPTRON este similar cu lumina solară dar nu conţine radiaţie UV.

Lumina BIOPTRON are o densitate de lumină joasă. Această densitate de energie are efecte biostimulatoare şi permite luminii să stimuleze diferite procese biologice din corp într-un mod pozitiv.

Terapia cu Lumină BIOPTRON acţionează într-un mod natural prin susţinerea capacităţilor de regenerare şi echilibrare ale corpului şi de aceea ajută organismul să-şi activeze potenţialul propriu de vindecare. Odată intrată în ţesuturi, energia solară ajută procesul de biostimulare (ceea ce înseamnă că stimulează mai multe procese biologice din organism într-un mod pozitiv, îmbunătăţind astfel funcţiile corpului).

Terapia cu Lumină BIOPTRON stimulează şi modulează procesele reparatorii şi regenerative ale organismului, ca şi pe cele ale sistemului imunitar. Ea se foloseștepentru tratamentul durerii și al plăgilor.