Hidroterapie

Folosirea apei în tratamentul cancerului și a multor boli degenerative cronice face parte din ansamblul de măsuri menite să susțină și să întărească puterea de epurare și refacere a corpului.

Hidroterapia înseamnă folosirea apei în tratament sub formă lichidă, vapori sau gheață.

Când vorbesc despre hidroterapie mă refer la calitatea apei pe care o bem și la alte moduri în care putem folosi apa ca metodă terapeutică.

Apa folosită ca metodă terapeutică este o apă curată, lipsită de nitriți, nitrați, fosfați, clor, flor, bacterii și paraziți și care trebuie să aibe un pH peste 8,2-8,5.

Metoda hidroterapeutică pe care o folosesc în tratamentul cancerului este cada cu apă caldă sau împachetările cu prosoape calde. Acest tratament determină creșterea frecvenței cardiace, a ratei respiratorii și a metabolismului favorizând distrugerea celulelor canceroase. Apa caldă stimulează transpirația ceea ce intensifică procesul de detoxifiere, pielea fiind cel mai mare organ de excreție al corpului.

Acest tratament întărește sistemul imunitar stimulând producerea de leucocite și neutrofile. Folosirea apei calde în hidroterapie crește oxigenarea celulară și asistă procesele de reparare celulară.

Toate aceste efecte ale hidroterapiei au ca rezultat diminuarea durerii, a contracturii și a senzației de oboseală.

Există categorii de pacienți la care hidroterapia este contraindicată: cardiaci, hipertensivi sau cei care suferă de scleroză multiplă.