Dieta

Din acest punct de vedere baza oricărei terapii o reprezintă DIETA. Dieta stă la baza terapiei Gerson.  Părintele medicinii, Hippocrates, spunea : ”Lasați mâncarea să vă fie medicament și medicament să vă fie mâncarea”.

Cancerul, ca și multe alte boli cronice degenarative ale ficatului, pancreasului,  inimii, nervilor si mușchilor, sunt ”hrănite” de incapacitatea tractului gasto-intestinal și a celulelor de a bsorbi substanțe nutritive și a elimina toxicitatea de la nivel celular.

De unde vine această toxicitate? Din anii mulți în care nu am acordat atenție conținutul meselor noastre, felului în care mânmcăm, lichidelor pe care le bem, odihnei, somnului și nu în ultimul rând, stresului și fricilor care ne bombardează zilnic. Toate aceste lucruri cresc stresul oxidativ din fiecare celulă a corpului nostru și scad puterea sistemului nostru imunitar de luptă și capacitatea celulelor de a se vindeca.

Celulele au nevoie de energie pentru vindecare și regenerare și carbohidrații sunt principala noastră sursă de energie. Degenerarea apare dacă celulele și țesuturile sunt distruse de hormonii gluco-corcicoizi și proteinele și grăsimile sunt folosite ca principală sursă de energie. În acest caz ”mașina” perfectă a corpului nostru este alimentată cu cel mai inferior și murdar combustibil.

Alimentele precum fulgii de ovăz, cartofii, legumele și fructele bio, reprezintă surse de combustibil curat care asigură energia necesară refacerii celulare. Ele trebuiesc consumate in cantități mari deoarece cunt sărace in calorii.

Pentru a putea inversa sindromul de distrugere a celulelor normale, prezent în cancer și în toate bolile grave, trebuie să eliminăm din dietă, aproape total, sarea, grăsimile și proteinele. Ele sunt foarte importante pentru menținerea stării de sănătate și a metabolismul celular normal. Respectarea dietei asigură necesarul de proteine, sare și grăsimi deoarece există multe alimente vegetale bogate in astfel de nutrienți. In plus dieta vegetariană asigură cantități mari de potasiu ceea ce determină conversia componentelor macro-celulare in componente normale ceea ce are ca efect restructurarea apei intracelulare, îmbunătățirea conținutului de apă intracelular și împiedicarea deshidratării celulare.