Sucuri

Deoarece în procesul de vindecare și refacere corpul are nevoie de un aport crescut de vitamine, minerale, enzime, elemente fito-chimice și lichide, SUCURILE proaspete din legume si fructe reprezintă o componentă importantă al regimului alimentar. În cadrul terapiei Gerson se beau pană la 13 sucuri, a 250ml, pe zi.

Pacienții bolnavi de cancer și alte boli cronice, degenerative, au întotdeauna o suferință a tractului gastrointestinal și dificultăți în digerarea și absorbția alimentelor ca urmare a scăderii producției de acid gastric și enzime digestive.Din acest motiv cantitatea mare de vitamine, minerale și enzime de care corpul are nevoie în lupta lui pentru vindecare, poate fi furnizată prin ingerarea unei cantități importante de sucuri de legume și fructe care asigură cea mai ușor absorbabilă și utilizabilă formă de nutrienți. În plus ele sunt bogate în enzime, care absorbite, in cavitatea bucală și esofag, sunt o adevărată ”forță vitală” pe care natura ne-o oferă. Cea mai bună variantă de preparare a sucurilor o reprezintă tocarea fină și apoi presarea sau stoarcerea ”înceată”, în aparatele cu melc. Acest mod de a produce sucuri asigură cea mai mare cantitate de vitamine, minerale și enzime deoarece centrifugarea, provocând creșterea temperaturii și crearea unei electricități negative în jurul membranei celulare, determină extragere ineficientă a nutrienților necesarii si distrugerea enzimelor oxidative. De asemenea obținerea sucurilor prin metoda centrifugării nu asigură extragerea sucurilor din frunze și astfel aceste aparate nu pot fi folosite la prepararea sucurilor ”verzi”, sursă foarte importantă de fier, magneziu, clorofilă – substanță similară hemoglobinei umane-, și enzime oxidative.

Principalele legume și fructe folosite în prepararea sucurilor sunt: măr, morcov, salată verde, frunze tinere de sfeclă, pătrunjel, păpădie,grâu verde, varză roșie, sfeclă roșie, rădăcină de pătrunjel și țelină, ardei gras verde.

Morcovii au un important efect detoxifiant. Beta-carotenul conținut în sucul de morcovi are proprietatea de a extrage toxinele din celule. De asemeni sucul de morcovi are efect de sustinere și stimulare a funcției ficatului.

Merele, prin conținutul mare de acid malic și pectine solubilizează și extrag mai mulți nutrienți din vegetale și au un puternic efect de stimulare a sistemului imunitar.

Sucul de sfeclă roșie are un rol important în circulație și este o sursă importantă de acid folic, vitamine B și antioxidanți fiind o sursă importantă de energie și vitalitate.

Felul în care ele se combină și cantitatea de suc care se bea zilnic se stabilește în funcție tipul de cancer, sau de boală, de gradul de evoluție și complicațiile existente.