Apa

Apa este fundamentul vieții. Ea reprezintă peste 70% din corpul nostru. Ea este baza tuturor fluidelor corpului (sânge, limfă, sucuri digestive, lichid intracelular și interstițial). Ea este strict necesară transportului și absorbției elementelor nutritive precum și eleiminării deșeurilor și toxinelor.

Apa este cea mai mare sursă de energie îm corpul uman. Mișcarea ei în celulă și în afara corpului uman, produce o cantitate semnificativă de energie și din acest motiv principalul simptom al deshidratării este oboseala.

Corpul uman nu poate supraviețui fără apă mai mult de 3-4 zile, spre deosebire de supravietuirea fără alimentație care mult mai lungă apropiindu-se de 50-60 de zile.

Calitatea apei pe care o bem este foarte importantă.

În primul rând apa trebuie să fie lipsită de compuși toxici: nitriți, nitrați, clor, flor, etc.; de metale grele: plumb, mercur; și de agenți biologici patogeni: bacterii, ciuperci și paraziți.

O calitate importantă a apei care îi oferă capacitatea curativă este pH-ul. PH-ul apei pe care o bem influențează direct ph-ul sângelui. Limitele în care este considerat normal ph-ul sângelui sunt cuprinse între 7,3 și 7,45. Sângele cu un pH de 7,45 conține cu 65% mai mult oxigen decât pH-ul de 7,3. Lipsa oxigenului și acidoza metabolică reprezintă elementele care susțin apariția și înmulțirea celulelor canceroase.

În cazul cancerului și al bolilor cronice degenerative ar trebui consumată apă cu pH de 10- 10,5, care este de o mie de ori mai alcalină decât apa inițială, fiind încarcată cu oxigen și ioni care ajută la neutralizarea și eliminarea deșeurilor toxice și a celulelor bolnave, stimulând vindecarea.